ClickCease

CT FoodNex

Last Updated: 3rd July 2024

Latest Unit Sold: #10-07 | See the Balance Units Chart

Latest Indicative price from the developer.
(Subject to changes)

LAST 45 UNITS!

$2.6x mil – $5 mil

FINAL RELEASE OF PREMIUM UNITS!

SPECIAL DISCOUNTS FOR THESE FINAL UNITS

Last Updated: 3rd July 2024

CT-FoodNex-Show-flat

Step 1 of 2

50%
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Select your most preferred Factory Types & Level. You can always change your preference later.

CT-FoodNex-At-Mandai-Developer-Chiu-Teng-Group
CT FoodNex Developer

CT FoodNex project is proudly developed by Chiu Teng Group.

From 1999, we have been known for our reliable and high-quality class properties, particularly in the industrial and commercial sectors. Our designs are based on smart design principles that take into account the needs of our diverse client base. Modularity is a key part of this approach, so our developments offer flexibility in use no matter what type of business we’re addressing. This makes them ideal for start-ups as well as established companies

In the hands of experienced industry players, future owners and investors of CT FOODNEX @ Mandai will be assured value for their money.

Developers have the right skills, experience and resources to build this freehold B2 food factory for modern food manufacturing, processing, packaging and Commercial Central Kitchen.

CT FoodNex is a great opportunity for all food businesses to succeed.

CT-FoodNex-Location-Map
CT FoodNex Location Map

CT FoodNex is located 2A & 2B Mandai  Estate at District 25, in the matured Mandai Estate industrial area. It’s close to Woodlands Causeway and has essential amenities such as a grocery store. Sungei Kadut ECO District will be home to high-tech farming communities and manufacturing facilities, which will make it easier for you to connect with suppliers, distributors, and partners.

It is well connected to major expressways such as Bukit Timah Expressway (BKE) and Seletar Expressway offering easy access to all parts of Singapore.

Check out CT FoodNex’s location map.

Currently, interested buyers can view and download CT FoodNex floor plans

CT-FoodNex-Showflat
CT FoodNex Show Flat

Please schedule an appointment here or give us a call at +65 876 49315 in advance to view the CT FoodNex ShowFlat.

We may be closed on certain days or times for routine cleaning and maintenance.

Online registrants who schedule an appointment here will qualify for the direct developer price and be assured that no commission is required.

Please note that CT FoodNex sells its units on a first-come, first-served basis.

The balance units chart and pricing will both be updated on a regular basis.

CT FoodNex Showroom will be opening soon, featuring 324 Residential Units with luxurious finishes and top-notch fittings and branded appliances.

Book an Appointment to get Direct Developer Price, Direct Developer Discount, Price List and Floor Plans
CT-FoodNex-Freehold-Factory
CT-FoodNex-Fine-Food-Distributor

ABOUT CT FOODNEX

The former BHL Factories, located at 2A and 2B Mandai Estate, off Woodlands Road, reportedly were sold to the real estate and construction company Chiu Teng Group in June 2022. Sources claim that for an undisclosed amount above $130 million.

The six freehold, strata-terraced factories were put up for sale by expression of interest a year ago, and the transacted price is about 81% higher than the guide price of $72 million given by marketing agent Knight Frank at that time.

BHL factories have a combined strata area of 61,193 square feet and sit on a freehold site of 80,287 square feet with a plot ratio of 2.5 under the URA Master Plan 2019.

Given the high demand for industrial space, the land could be transformed into a brand-new industrial building with strata-titled industrial units available for purchase.

Chiu Teng Group has planned to redevelop into 109 Factory Units + 1 Canteen – CT FoodNex

CT FoodNex is a ramped up 10-Storey Multi-User General Industrial Food Factory With 109 Units and 1 Canteen.

CT FoodNex @ Mandai is a top-of-the-line cold room facility that supports food processing, packaging, and repackaging. It strives to ensure the quality and freshness of your imported fine foods in an environment with controlled temperature levels. This new industrial development also has separate lifts for raw and cooked food products to prevent cross-contamination.

CT FoodNex Q&A

CT-FoodNex-Foodpreneur

CT-FoodNex-At-Mandai-Central-Kitchen

1) Is there a separate Lift that caters for raw and cooked food?
Ans: Yes, there is separate lift to cater for Raw and Cooked Food

2) Any restrictions for type of food factory to operate?
Ans: No restriction, subject to the tenant’s licensing approval by AVA or other authorities.

3) Need to apply for permit every three years on usage as food factory?
Ans: The Written permit by URA for this building is for food factory.
No other industrial business will be allowed in this food factory.

4)  The width of the driveway?
Ans: The Ramp with is approximately 7.5 m on straight line
Level 1 driveway is 11.1 ~ 12 m
Level 2 – 4 driveway is 9 m
Level 5 – 10 driveway is 7 m

5)  Are there any loading Bay platform?
Ans:Yes, 2 number of 40-footer container loading

6) Container accessiblity to unit front?
Ans: The 1st storey will be accessed by 40 footer container.
The 2nd ~ 4th Storey will be accessed by 20 footer container.
The 5th ~ 10th Storey will be accessed by van, cab-star and refrigerator trucks, 7.5 Rigid Frame

7) Is there a height barrier control at ground level before ramp up?
Ans: The 1st ~ 4th will be 4.5m height limit
The 5th ~ 10th will be 3.3 m height limit • What is the type of Parking System?

8) It is ERP hourly parking and Is there 24hrs accessibility Security System?
Ans: Yes

9)  What is the type of Ventilation for the Lift Lobby?
Ans: Mechanical Ventilation

10) What is the provision for waste disposal?
Ans: There is designated bin point for each unit at 1st Storey
There is a dedicated waste disposal (Bin Room) provided in each unit at 2nd ~ 10th storey. •

11) What is the refuse chute hopper dimension?
Ans: 500mm x 500mm

12) Number of floor trap & Drainage System?
Ans: Minimum One floor trap will be provided in each unit.
It is a drop of 100mm in the 1st Storey units and 75mm in the 2nd ~ 10th Storey from the loading & unloading area.
Normally users will raise the floor and to design their own production flow and drainage.

13) Grease trap allocation in the unit?
Ans: There is a dedicated sampling sum for each unit, located in the chamber.

14) Is Kitchen Exhaust Duct provided, will it be drawing the air inwards or outwards?
Ans: Yes, KED will be provided and dedicated from each individual unit to roof with cap off for tenant’s
connection at high level. It will draw the air outwards

15) Ability to knock down adjoining wall fully (Amalgamation possibilities) ?
Ans: It is allowed to knock down adjoining wall.

16) Individual or Single Gas or LPG provision?
Ans: Provision of Supply Gas Pipe from Centralized LPG cylinder is provided with cap off at unit entrance.

17) Selling with or without void space?
Ans: Level 1 : Yes
Level 2 – 10 : No

18) Where is Toilet located within the unit?
Ans: The toilet is located at front of the unit

19) If the mechanical ventilation fan is provided, what is the cubic flow per meter (CFM) specifications of the ventilation fan?
Ans: TBC

20) Is it able to install cold room?
Ans: Yes

Feel free to ask any other questions at 876 49315

Book An Appointment to view CT FOODNEX ShowFlat, Direct Developer Price, & Hardcopy E-Brochure. Guaranteed with Best Price Possible.

OR

Fill up the form on the right and get a copy of Price, E-Brochure, and Latest Updates!

Strictly no spam policy.

Call for Showflat Appt & Info